Blowerdoortest

Prijs op aanvraag

De uitvoering van een luchtdichtheidsmeting met behulp van de blowerdoortest wordt steeds populairder. Tijdens het onderzoek wordt het lekdebiet van de woning gemeten. 

In het kader van de E-peilberekening voor nieuwbouwprojecten wordt steeds meer een beroep gedaan op de blowerdoortest om het lekdebiet van de woning te bepalen. Het resultaat van deze test kan volledig opgenomen worden in de EPB-berekening en heeft een direct invloed op het berekende E-peil. In het gros van de gevallen resulteert dit in een sterke daling van het E-peil . Hoe lager het E-peil, hoe meer premies de bouwheer ontvangt van de netbeheerder. Vanaf een bepaald E-peil, krijgt de bouwheer bovendien jarenlang korting op de onroerende voorheffing. Meestal zijn de financiële voordelen door een lager E-peil een stuk hoger dan de kostprijs van de luchtdichtheidsmeting.

De blowerdoortest beoordeelt de luchtdichtheid van het gebouw voor de N50-waarde te bepalen. Deze waarde komt overeen met het aantal luchtwissels per uur van het totale luchtvolume van het gebouw bij een bepaald drukverschil tussen binnen en buiten. De ventilator maakt het mogelijk om grote drukverschillen te simuleren tussen de binnen- en buitenomgeving van de woning.

Bij het bouwen van passiefwoningen is deze test trouwens een verplichting om in aanmerking te komen voor een erkenning als passiefwoning.

Tarieven

Onze prijzen worden op maat van uw bouwproject berekend. Voer hier uw gegevens in en wordt spoedig gecontacteerd door één van onze medewerkers.

Elektrische keuring vanaf € 165,00
Combi-keuring: EPC + elektrische keuring aan de beste prijzen!
Aardgaskeuring vanaf € 165,00

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief